Itseluottamuksen perustaidot

Harjoite: Tutustu itseesi

Teeman harjoitteet tasoittain prosesseina:

Itseluottamuksen valmiudet:

Itseluottamuksen perustaidot:

Itseluottamuksen huipputaidot:

Lasten itseluottamuksen harjoitteet:

Tutustu itseesi

 

 

TAVOITTEET JA HYÖDYT

 • Harjoite lisää urheilijan itsetuntemusta koskien omia ominaisuuksia ja piirteitä. 
 • Harjoite on ensimmäinen osa urheilijan itsetuntemusta kehittävien harjoitteiden sarjaa, joka koostuu perustaitojen harjoitteista 2, 3 ja 4.

 

AJANKÄYTTÖ JA TOISTOT

 • Harjoitus vie aikaa noin 20 minuuttia. Valmentajan tulee olla läsnä, jotta urheilijat voivat tarvittaessa kysyä, mitä jotkin tuntemattomammat sanat tarkoittavat.
 • Harjoitus tehdään yhden kerran.

 

TILA JA VÄLINEET

 • Urheilijat tarvitsevat harjoituslomakkeet ja kynät.

 

SUORITUSOHJEET

 1.  Jaa urheilijoille lomakkeet ja käykää läpi harjoituksen tavoite ja kulku esimerkiksi seuraavalla tavalla: ”Tavoitteena on tutustua itseensä vieläkin paremmin valitsemalla ominaisuusparien väliltä kohta, joka kuvaa itseä urheilijana parhaiten. Mietitään, minkälainen itse yleensä keskimäärin on, kun ajattelee asiaa pidemmällä aikavälillä, ei vain esimerkiksi tänään tai eilen”.
 2. Pyydä urheilijoita täyttämään ominaisuusparien välisille janoille jokaiseen kohta, jossa he itse ajattelevat olevansa.
 3. Käy läpi ominaisuuksia urheilijoille, jotka eivät tiedä, mitä jokin sana tarkoittaa. Tämä on tärkeä oppimisen ja itseen tutustumisen väline, eikä haittaa, jos sanoja joudutaan selittämään urheilijoille. Se on nuoremmille urheilijoille yksi harjoituksen tavoite.
 4. Kun urheilijat ovat valmiita, palauttavat he lomakkeet valmentajalle.
 5. Tarkista valmentajana, minkälaisia käsityksiä itsestään urheilijat omaavat.
 6. Ota itsellesi kopiot urheilijoiden tuottamista harjoituslomakkeista. Palauta sitten lomakkeet urheilijoille. Pyydä heitä lisäämään ne itseluottamuksen kansioihinsa ja palaamaan tarkastelemaan niitä säännöllisesti.
 7. Jatkakaa eteenpäin Harjoitteeseen 3: Tarkastele ominaisuuksiasi tarkemmin.

 

TULOSTA OHJEET/LOMAKKEET MUKAAN HARJOITUKSIIN: