Itseluottamuksen perustaidot

Harjoite: Tarkastele vahvuuksiasi tarkemmin

Teeman harjoitteet tasoittain prosesseina:

Itseluottamuksen valmiudet:

Itseluottamuksen perustaidot:

Itseluottamuksen huipputaidot:

Lasten itseluottamuksen harjoitteet:

Tarkastele vahvuuksiasi tarkemmin

 

 

TAVOITTEET JA HYÖDYT

 • Harjoitus vie päätökseen itsetuntemuksen harjoitusten sarjan.
 • Tämän harjoituksen avulla urheilija oppii kiinnittämään huomiota vahvuuksiensa edelleen kehittämiseen, mikä saattaa joskus unohtua tai jäädä liian vähälle, jos kehittymisen kohteisiin kiinnitetään voimakkaasti huomiota.
 • Harjoitus auttaa suunnittelemaan käytännön asioita, joiden avulla vahvuudet edelleen vahvistuvat.

 

AJANKÄYTTÖ JA TOISTOT

 • Suosittelemme, että ennen tähän harjoitukseen siirtymistä urheilija on suorittanut perustaitojen Harjoitteet 2 ja 3.
 • Harjoitukseen kuluu aikaa yksilöllisesti noin 10-30 minuuttia.
 • Harjoitus tehdään yhden kerran, mutta se voidaan toistaa aina, jos halutaan tarkastella uusia mieleentulleita urheilijan vahvuuksia.

 

TILA JA VÄLINEET

 • Harjoitus voidaan suorittaa lajiharjoitustiloissa, kunhan tilanne on riittävän rauhallinen keskustelua varten.
 • Urheilijat tarvitsevat lomakkeet, jotka he ovat täyttäneet Harjoitteessa 2, Tutustu itseesi sekä uuden harjoituslomakkeen ja kynän.

 

SUORITUSOHJEET

 1. Ohjaa urheilijat harjoittelemaan lomakkeen ohjeiden mukaisesti. Tarkoituksena on, että urheilijat työskentelevät niiden ominaisuuksien kanssa, joihin he ovat tyytyväisiä. Urheilijat pohtivat, miten he voivat käytännössä toimia, jotta vahvuudet edelleen koko ajan kehittyvät.
 2. Kun urheilijat ymmärtävät, miten harjoitus suoritetaan, anna heidän tehdä se omaan tahtiin. Kierrä itse auttamassa urheilijoita mahdollisimman monipuolisiin ja yksityiskohtaisiin tuotoksiin.
 3. Varmista, että lopettaessanne jokainen urheilija on tyytyväinen työhönsä ja selvillä siitä, miten jatkossa toimii vahvuuksiensa edelleen kehittämiseksi.
 4. Ota itsellesi kopiot urheilijoiden tuottamista harjoituslomakkeista kaikissa kolmessa viimeisessä harjoituksessa (Harjoitteet 2, 3 ja 4), jotta voit muistuttaa heitä suunnitelmien toteuttamisesta jatkossa. Palauta sitten lomakkeet urheilijoille. Pyydä heitä lisäämään ne itseluottamuksen kansioihinsa ja palaamaan tarkastelemaan niitä säännöllisesti.

 

TULOSTA OHJEET/LOMAKKEET MUKAAN HARJOITUKSIIN: