Itseluottamuksen ryhmäversio

Harjoite: Tutustu itseesi ja joukkuekavereihisi

Teeman harjoitteet tasoittain prosesseina:

Itseluottamuksen valmiudet:

Itseluottamuksen perustaidot:

Itseluottamuksen huipputaidot:

Lasten itseluottamuksen harjoitteet:

Tutustu itseesi ja joukkuekavereihisi

 

 

AJANKÄYTTÖ JA TOISTOT

  • Harjoitus vie aikaa noin 30 minuuttia.
  • Harjoitus tehdään yhden kerran.

 

TILA JA VÄLINEET

  • Urheilijat tarvitsevat harjoituslomakkeet ja kynät.
  • Harjoitelomake

 

SUORITUSOHJEET

  1. Jaa urheilijoille lomakkeet (vähintään 2 lomaketta/urheilija), ja käykää läpi harjoituksen tavoite ja kulku:”Tavoitteena on tutustua itseensä vieläkin paremmin valitsemalla ominaisuusparien väliltä kohta, joka kuvaa itseä urheilijana parhaiten. Mietitään, minkälainen itse yleensä keskimäärin on, kun ajattelee asiaa pidemmällä aikavälillä, ei vain esimerkiksi tänään tai eilen. Sen jälkeen tehdään harjoitus jostain joukkueen toisesta jäsenestä ja vertaillaan ajatuksia pareittain.”
  2. Suunnitelkaa käytännön toteutus, ja valitkaa ihmiset, joiden haluatte arvioivan urheilijaa itsenne lisäksi.
  3. Käy valmentajana läpi ominaisuuksia urheilijoille, jotka eivät tiedä, mitä jokin sana tarkoittaa. Tämä on tärkeä oppimisen ja itseen tutustumisen väline, eikä haittaa, jos sanoja joudutaan selittämään urheilijoille. Se on nuoremmille urheilijoille yksi harjoituksen tavoite.
  4. Kun urheilijat ovat valmiita, palauttavat he lomakkeet valmentajalle. Tarkista valmentajana, minkälaisia käsityksiä itsestään urheilijoilla on.
  5. Jatkakaa eteenpäin Harjoitteeseen 3: Ominaisuuksien tarkastelu ja kehittäminen.
  6. Ota itsellesi kopiot urheilijoiden tuottamista harjoituslomakkeista. Palauta sitten lomakkeet urheilijoille. Pyydä heitä lisäämään ne itseluottamuksen kansioihinsa ja tarkastelemaan niitä ajoittain.