Keskittymisen huipputaidot

Tietoisku keskittymisen huipputaidoista

Teeman harjoitteet tasoittain:

Lasten harjoitteet

Keskittymisen valmiudet

Keskittymisen perustaidot

Keskittymisen huipputaidot

Tietoisku keskittymisen huipputaidoista

Alla on esitetty viisi tietoiskua liittyen keskittymiseen urheilusuorituksissa. Nämä viisi asiaa on olennaista tietää, jotta keskittymisen huipputaitojen harjoitukset onnistuvat tehokkaasti ja tuloksellisesti.

On myös erittäin suositeltavaa, että keskittymisen valmiustason ja perustaitojen harjoitukset ja perustiedot ovat hyvin hallinnassa ennen siirtymistä huipputaitojen harjoitteluun.

 

TIETOISKU 1

Keskittymisen huipputaidot saavuttaakseen harjoittelun tulee olla systemaattista eli tietoista, säännöllistä ja suunnitelmallista.

TIETOISKU 2

Keskittymisen huipputaitojen tasolla taitavuuden hiominen huippuunsa vaatii yksilöllistä keskittymisen harjoittelun tarkastelua ja kehittämistä.

TIETOISKU 3

Keskittymisen vaatimukset voivat olla eri lajeissa hyvinkin erilaisia. Siksi huipputaitavuuden saavuttaminen vaatii usein lajinomaisen keskittymisen analyysia ja lajinomaista harjoittelua.

TIETOISKU 4

Huipputasolla urheilijan suoritus on hyvin pitkälti automaation omaista, ja monet luottavat kehon viisauteen, antaen huippukeskittymisen syntyä itsestään.

TIETOISKU 5

Monet urheilijat kokevat uransa aikana niin kutsuttuja flow-kokemuksia (kaikki tuntuu sujuvan itsestään ja täydellisesti), jotka ovat usein niin palkitsevia, että ne motivoivat harjoittelemaan yhä kovempaa ja paremmin, jotta flow:n saisi kokea uudestaan.