Keskittymisen valmennus

29,00 sis. alv.

Keskittynyt urheilija kiinnittää huomion suorituksen kannalta olennaisiin asioihin ja osaa säädellä keskittymisensä tapaa, suuntaa ja aikaa, kunnes suoritus on onnistuneesti ohi. Keskittynyt joukkue toimii yhtenäisesti ja suoriutuu optimaalisella tasolla. Joukkue pystyy ylläpitämään ja muuttamaan keskittymisen tasoa tilanteen vaativalla tavalla. Tämän materiaalin avulla voit liittää keskittymistä harjoittavaa psyykkistä valmennusta mukaan arkiharjoitteluun. Harjoitteiden avulla myös vuorovaikutus sekä harjoittelun ja kilpailemisen laatu voivat entisestään kehittyä. Voit aloittaa materiaalin opiskelun ja käytännön toteuttamisen milloin vain. Saat materiaalissa harjoitteet, joiden avulla toteutat psyykkistä valmennusta suoraan osana lajiharjoittelua. Voit luoda materiaalista valmentautumisprossessin tai voit ottaa harjoitteita yksitellen mukaan tekemiseesi.

Varasto loppu

Kuvaus

Kurssin ja materiaalin avulla lisäät urheilupsykologista tietämystäsi liittyen keskittymiseen sekä siihen, miten sitä voi harjoitella ja kehittää. Harjoitteet soveltuvat noin 12-13-vuodesta ylöspäin niin harrastustason kuin kilpa- ja huippu-urheilun tavoitteilla urheileville. Harjoittelun aikana ja sen jälkeen voit havainnoida, minkälaisia vaikutuksia harjoitteilla on. Näin varmistat, että urheilijasi ja joukkueesi kehittyvät psyykkisissä taidoissa fyysisen, teknisen ja taktisen taitavuuden rinnalla.

Materiaali on laadittu niin, että sen voi toteuttaa luonnollisena prosessina itsenäisesti. Halutessasi voit myös hyödyntää Combo-edun: Ostaessasi TrainingFocus-verkkomateriaalin tai harjoitevihkon, voit varata yhdestä kolmeen tapaamista SportFocuksen urheilupsykologian asiantuntijan kanssa edulliseen combo-hintaan 70€/tapaaminen 55 min (ovh 80€/45 min). Tapaamisissa voit johtaa valmennusprosessiasi asiantuntijan kanssa keskustellen ja innostuen, ja voimme yhdessä tarkastella urheilijoiden tai valmentajan omaa kehittymisprosessia, sen tavoitteita, menetelmiä ja tuloksia. Tapaamisten tavoitteena on edelleen tehostaa materiaalin käyttöönottoa, sen avulla harjoittelua ja harjoittelun vaiheen loppuun saattamista.

 

Keskittymisen valmennus -kurssin ja materiaalin antia:

 • Urheilijoiden itsetuntemus lisääntyy koskien omia keskittymisen taitoja sekä sitä, miten keskittyminen vaikuttaa harjoittelun laatuun ja onnistumiseen suorituksissa.
 • Urheilijat saavat mahdollisuuden motivoitua kiinnittämään keskittymiseensä entistä tarkemmin huomiota.
 • Valmentaja oppii tuntemaan urheilijoidensa käsityksiä keskittymisestä ja omista keskittymisen taidoistaan.
 • Urheilijat siirtyvät tietoisemmalle ja itsenäisemmälle tasolle koskien oman keskittymisen säätelyä ja harjoittelun laatua.
 • Keskittymisharjoitukset auttavat suuntaamaan huomion ryhmän tai joukkueen toiminnan kannalta keskeisiin asioihin, jolloin oppiminen tehostuu.
 • Joukkueen urheilijat kiinnostuvat oman, yksilöllisen keskittymisen harjoittelusta. Keskittymisharjoitukset kehittävät koko joukkueen suoritustasoa tarjoamalla yksilöllisiä keinoja urheilijoiden keskittymiskyvyn kehittämiseksi.
 • Harjoituksiin saadaan harjoitteiden avulla monipuolista ja hauskaa vaihtelua.
 • Vuorovaikutus valmennuksessa sekä ryhmässä tai joukkueessa syventyvät ja monipuolistuvat.

Keskittymisen valmennus -kurssi ja -materiaalit:

 • Perustuvat laajaan kokemukseen urheilijoiden ja valmentajien keskittymisen kehittämisen parissa. Harjoitteet pohjautuvat pääosin kognitiiviseen ja ratkaisukeskeiseen viitekehykseen, jotka soveltuvat hyvin niin liikunta- ja urheilutavoitteiden kuin hyvinvoinnin kokonaisvaltaiseen harjoittamiseen.
 • Kun maksat kurssin, saat heti kirjautuessasi kaikki materiaalit käyttöösi. Harjoitteet näkyvät hyvin mobiiliversioina. Voit siis ostaa kurssin ja aloittaa sen heti.
 • Kurssin hinta on 29,00€ ja materiaalit ovat voimassa 6kk. Tämän jälkeen saat halutessasi materiaalin käyttöösi puoleen hintaan seuraavaksi puoleksi vuodeksi.
 • Jos haluat ostaa enemmän materiaaleja kerralla, saat saman oston yhteydessä 20%:n alennuksen. Valitse tällöin tuotepaketti ja siitä haluamasi materiaalit.
 • Materiaalin sisältönä:
 1. Saat ohjeita materiaalien avulla valmentamiseen. Voit tehdä harjoitteita järjestyksessä tai yksitellen siinä järjestyksessä kuin itse haluat.
 2. Saat teoriaosuuden helposti luettavien tietoiskujen muodossa.
 3. Saat kuusi harjoitesivua, joissa toistuvat ja vaihtelevat seuraavat sisällöt tarjoten paljon tehtäviä, oivalluksia, harjoituksia ja kiinnostavaa tietoa urheilijoiden keskittymisen harjoittamiseen monipuolisesti:
  • Harjoitteen tavoitteet
  • Harjoitteen suoritusohjeet
  • Harjoitteen hyötyjä
  • Vaihdellen vinkkejä, esimerkkejä, tarinoita, kuvia ja oivalluttavia kysymyksiä
  • Vaihdellen lisämateriaalia
  • Materiaalin harjoitteet ovat:

Harjoite: Keskittymisen edellytykset ja varmistajat
Harjoite: Keskittymisen tarkkailupäiväkirja
Harjoite: Kysymyksiä keskittymisestä
Harjoite: Keskittymiskykyä harjoittavat tehtävät
Harjoite: Kuinka pitkään pystyt keskittymään yhteen asiaan
Harjoite: Nyt menee hyvin!

 1. Saat tulostettavat ja monistettavat pdf-harjoitelomakkeet joihinkin harjoitteisiin, jos haluat urheilijoidesi kirjaavan tehtäviä.
 2. Harjoitteita voi toistaa aina uudelleen, mikä on tarkoituskin, jotta keskittymiseen liittyvät taidot asettuvat osaksi pysyvää toimintaa. Samalla opitte toteuttamaan harjoitteet itsellenne luontevalla tavalla niin, että psyykkinen valmentautuminen sulautuu osaksi taitavaa ja laadukasta valmennuskokonaisuutta.
 3. Kurssimateriaali on käytössäsi kuusi kuukautta. Saat tämän jälkeen materiaalin halutessasi käyttöösi uudelleen puoleen hintaan saman pituiseksi jaksoksi.
 4. Kurssin ja materiaalit ovat sinulle luoneet psyykkisen valmennuksen ja urheilupsykologian alalla kokeneet urheilupsykologit, psyykkiset valmentajat, ammattivalmentajat ja itse niin harraste- kuin huipputasolla urheilleet asiantuntijat Valmennustiimi SportFocuksesta.

 

Palautteita materiaalien käytöstä:

 • ”Materiaali on kattava, ja se tuo selkeää lisäarvoa valmennuskokonaisuuteen.”
 • ”Olen saanut lisää varmuutta ja rohkeutta.”
 • ”Olen saanut paljon työkaluja käyttööni – osaa sovellan ja osaa käytän sellaisenaan.”
 • ”Sain ihan uuden osaamisalueen ja riittävästi eväitä reppuun aloittaakseni psyykkisen valmennuksen saralla.”
 • ”Olen saanut hyvät perustiedot psyykkisestä valmennuksesta ja itsevarmuutta työhöni valmentajana.”
 • ”Olen saanut paljon hyviä ajatuksia, pohdintoja, työkaluja, kehitysideoita, prosessin kehittämistä ja aikaa miettiä näitä juttuja!”

 

Tervetuloa mukaan valmentamaan keskittymistä!

Valmentaessasi tulet vaikuttumaan, kuinka urheilijat innostuvat ja edistyvät keskittymisen harjoittelussa!