Urheilijan tunnetaitojen kehittäminen

29,00 sis. alv.

Tunteiden säätelyyn liittyvät taidot ovat olennaisia niin suorituskykyyn ja onnistumiseen kuin laadukkaaseen ja innostavaan harjoitteluun liittyvissä tavoitteissamme ja niiden saavuttamisessa. Tunteidensa kanssa taitava urheilija kokee tasapainoisuutta ja osaa hyödyntää tunteiden säätelyn keinoja urheilemisessaan. Materiaalin avulla voit liittää tunnetaitoja harjoittavan psyykkisen valmentautumisen mukaan valmennusohjelmaasi. Näin urheilijoiden ja ryhmän tai joukkueen tavoitteiden saavuttaminen todennäköistyy. Harjoitteiden avulla myös vuorovaikutus voi entisestään kehittyä ja syventyä niin urheilijoiden kuin urheilijoiden ja valmennuksen välillä. Voit aloittaa materiaalin opiskelun ja käytännön toteuttamisen milloin vain. Saat materiaalissa harjoitteet, joiden avulla toteutat psyykkistä valmennusta suoraan osana lajiharjoittelua. Voit luoda materiaalista valmentautumisprossessin tai voit ottaa harjoitteita yksitellen mukaan tekemiseesi.

Varasto loppu

Kuvaus

Kurssin ja materiaalin avulla lisäät urheilupsykologista tietämystäsi liittyen tunnetaitoihin sekä siihen, miten niitä voi harjoitella. Kurssi sisältää harjoitteita, jotka voit suoraan käytännössä toteuttaa valmennustyösi osana. Harjoitteet soveltuvat noin 12-13-vuodesta ylöspäin niin harrastustason kuin kilpa- ja huippu-urheilun tavoitteilla urheileville. Harjoittelun aikana ja sen jälkeen voit havainnoida, minkälaisia vaikutuksia harjoitteilla on. Näin varmistat, että urheilijasi kehittyvät psyykkisissä taidoissa fyysisen, teknisen ja taktisen taitavuuden rinnalla.

Materiaali on laadittu niin, että sen voi toteuttaa luonnollisena prosessina itsenäisesti. Halutessasi voit myös hyödyntää Combo-edun: Ostaessasi TrainingFocus-verkkomateriaalin tai harjoitevihkon, voit varata yhdestä kolmeen tapaamista SportFocuksen urheilupsykologian asiantuntijan kanssa edulliseen combo-hintaan 70€/tapaaminen 55 min (ovh 80€/45 min). Tapaamisissa voit johtaa valmennusprosessiasi asiantuntijan kanssa keskustellen ja innostuen, ja voimme yhdessä tarkastella urheilijoiden tai valmentajan omaa kehittymisprosessia, sen tavoitteita, menetelmiä ja tuloksia. Tapaamisten tavoitteena on edelleen tehostaa materiaalin käyttöönottoa, sen avulla harjoittelua ja harjoittelun vaiheen loppuun saattamista. Varaa aika ajanvarauskalenterista, ja kerro tapaamiseen tullessasi, että olet ostanut materiaalin ja haluat viedä prosessia eteenpäin yhdessä.

 

Urheilijan tunnetaitojen kehittäminen -kurssin ja materiaalin antia:

 • Urheilijat oppivat tunnistamaan, nimeämään ja hyväksymään omia ja muiden tunteita, mikä mahdollistaa suorituskyvyn ja suoritusvarmuuden kehittymisen optimaalisesti.
 • Urheilijat opettelevat tunnistamaan omia tapoja ohjata omaa suorittamistaan.
 • Harjoitteet kehittävät valmiuksia myönteiseen, suoriutumista tukevaan tunteiden säätelyyn.
 • Urheilijat oppivat keinoja tietoiseen tunteisiin vaikuttamiseen ja sitä kautta suorituskyvyn säätelyyn.
 • Tietoisen harjoittelun seurauksena tilanteiden nollauskyky ja virheiden sietäminen kehittyvät, mikä pitkällä tähtäimellä myös useimmiten vähentää paineita ja johtaa yhä parempaan suoritusvarmuuteen ja hyvinvointiin sekä tekemisestä nauttimiseen.
 • Vuorovaikutus valmennuksessa sekä ryhmässä tai joukkueessa voi syventyä ja monipuolistua.
 • Itsetuntemus lisääntyy.
 • Tunnetaitojen harjoittelu kehittää myös itseluottamukseen, toiminnan ja tekemisen laatuun ja suoritusvarmuuteen merkittävästi vaikuttavia taitoja.
 • Monet harjoituksista harjoittavat tunnetaitoja ja ajattelua myös pitkällä tähtäimellä, ja harjoituksia voidaan muunnellen soveltaa koko elämän tai uran ajalle.

Urheilijan tunnetaitojen kehittäminen -kurssi ja -materiaalit:

 • Perustuvat laajaan kokemukseen urheilijoiden ja valmentajien tunnetaitojen kehittämisen parissa. Harjoitteet pohjautuvat pääosin kognitiiviseen ja ratkaisukeskeiseen viitekehykseen, jotka soveltuvat hyvin liikunta- ja urheilutavoitteiden kuin hyvinvoinnin kokonaisvaltaiseen harjoittamiseen.
 • Harjoitteet näkyvät hyvin mobiiliversioina.
 • Kun maksat kurssin, saat heti kirjautuessasi kaikki materiaalit käyttöösi. Voit siis ostaa kurssin ja aloittaa sen heti. Kurssin hinta on 29,00€ ja materiaalit ovat voimassa 6kk. Tämän jälkeen saat halutessasi materiaalin käyttöösi puoleen hintaan seuraavaksi puoleksi vuodeksi.
 • Jos haluat ostaa enemmän materiaaleja kerralla, saat saman oston yhteydessä 20%:n alennuksen. Valitse tällöin tuotepaketti ja siitä haluamasi materiaalit.
 • Materiaalin sisältönä:
 1. Saat ohjeita materiaalien avulla valmentamiseen. Voit tehdä harjoitteita järjestyksessä tai yksitellen siinä järjestyksessä kuin itse haluat.
 2. Saat teoriaosuuden helposti luettavien tietoiskujen muodossa.
 3. Saat kuusi harjoitesivua, joissa toistuvat ja vaihtelevat seuraavat sisällöt tarjoten paljon tehtäviä, oivalluksia, harjoituksia ja kiinnostavaa tietoa tunnetaitojen ja ajattelun harjoittamiseen monipuolisesti:
  • Harjoitteen tavoitteet
  • Harjoitteen suoritusohjeet
  • Harjoitteen hyötyjä
  • Vaihdellen vinkkejä, esimerkkejä, tarinoita, kuvia ja oivalluttavia kysymyksiä
  • Vaihdellen lisämateriaalia
  • Materiaalin harjoitteet ovat:

Harjoite: Tunteiden bongaus

Harjoite: Tunteiden hyväksyminen

Harjoite: Koetaan tietoisia tunteita

Harjoite: Tunnetaitoharjoituksia joka väliin

Harjoite: Tunnepäiväkirja: mitkä ja mistä tunteeni kumpuavat?

Harjoite: Minulle sopivat tunteet harjoitus- ja kilpailutilanteissa

 1. Saat tulostettavat ja monistettavat pdf-harjoitelomakkeet joihinkin harjoitteisiin, jos haluat urheilijoidesi kirjaavan tehtäviä.
 2. Harjoitteita voi toistaa aina uudelleen, mikä on tarkoituskin, jotta tunteisiin ja ajatteluun liittyvät taidot asettuvat osaksi pysyvää toimintaa. Samalla opitte toteuttamaan harjoitteet itsellenne luontevalla tavalla niin, että psyykkinen valmentautuminen sulautuu osaksi taitavaa ja laadukasta valmennuskokonaisuutta.
 3. Kurssimateriaali on käytössäsi kuusi kuukautta. Saat tämän jälkeen materiaalin halutessasi käyttöösi uudelleen puoleen hintaan, saman pituiseksi jaksoksi.
 4. Kurssin ja materiaalit ovat sinulle luoneet psyykkisen valmennuksen ja urheilupsykologian alalla kokeneet urheilupsykologit, psyykkiset valmentajat, ammattivalmentajat ja itse niin harraste- kuin huipputasolla urheilleet asiantuntijat Valmennustiimi SportFocuksesta.

 

Palautteita materiaalien käytöstä:

”Olen saanut paljon työkaluja psyykkisen valmennuksen monipuolistamiseksi. Valmentajana mietin asioita urheilijan kokonaisvaltaisen kehittymisen saavuttamiseksi.” (Anu Nieminen, Suomen Sulkapalloliiton päävalmentaja)

”Valmentaminen on pitkälle vuorovaikutusta ja urheilijan auttamista omalla polullaan kokonaisvaltaisesti ja yksilöllisesti. TrainingFocus antaa tähän erinomaisesti tukea. TrainingFocus antaa valmentajalle konkreettisia työkaluja arkeen. Valmentajan saamat opit siirtyvät suoraan käytäntöön, kentälle – urheilijoiden avuksi.” (Pekko Söderström, nuorten olympiavalmentaja, Palloliitto)

Lisää kokemuksia valmentajilta:

 • ”Materiaali on kattava, ja se tuo selkeää lisäarvoa valmennuskokonaisuuteen.”
 • ”Olen saanut lisää varmuutta ja rohkeutta.”
 • ”Olen saanut paljon työkaluja käyttööni – osaa sovellan ja osaa käytän sellaisenaan.”
 • ”Sain ihan uuden osaamisalueen ja riittävästi eväitä reppuun aloittaakseni psyykkisen valmennuksen saralla.”
 • ”Olen saanut hyvät perustiedot psyykkisestä valmennuksesta ja itsevarmuutta työhöni valmentajana.”
 • ”Olen saanut paljon hyviä ajatuksia, pohdintoja, työkaluja, kehitysideoita, prosessin kehittämistä ja aikaa miettiä näitä juttuja!”

 

Tervetuloa mukaan valmentamaan tunnetaitoja!

Valmentaessasi tulet vaikuttumaan, kuinka paljon edistytte ja kuinka mielenkiintoista tunteiden harjoittaminen osana lajiharjoittelua on!