Tervetuloa Valmentajana kehittyminen -materiaalin pariin!

Meidän mielestämme on hienoa, että olet kiinnostunut valmentajana kouluttautumisesta ja kehittymisestä. Niin mekin olemme, ja olemme pyrkineet laatimaan sinulle materiaalin, jonka kysymyksiin ja tehtäviin syventymällä voit nauttia kiinnostavasta, kehittävästä, ajatuksia herättävästä ja itseä sopivasti haastavasta prosessista!

Teoria

TrainingFocus -harjoitteiden teho perustuu käytännön työskentelyyn. Käytännön harjoittelun seurauksena teoria-asiatkin ilmenevät urheilijoiden ja valmentajien kokemuksina, kuten itseluottamuksen tunteena sekä vahvana motivaationa.

Valmentajana kehittyminen -materiaalin kysymyspatteristot ja tehtävät perustuvat pääosin kognitiivisen ja ratkaisukeskeisen psykologian teorioihin ja tieteisiin, jotka tarjoavat tehokkaan, tuloksellisen ja turvallisen viitekehyksen liikunta- ja urheiluympäristöjen psyykkisen valmennuksen toteuttamiseen.

Tutustu valmentajana lisäksi huolellisesti myös kunkin harjoitteen tavoitteisiin jo ennen kuin teet sen. Näin lisäät koko ajan urheilupsykologista tietämystäsi siitä, minkälaiset asiat vaikuttavat valmentajana kehittymiseen ja voit ohjata omaa motivaatiotasi ja keskittymistäsi.

Harjoitteet ja niiden kuvaukset

Harjoitteet pyrkivät tarjoamaan mielenkiintoisia, monipuolisia, oivalluksia tarjoavia sekä erilaisia näkökulmia mahdollistavia kysymyksiä ja myös tehtäviä, joihin vastaamalla ja joita toteuttamalla voit ohjata itsesi syvällisen valmentajana kehittymisen prosessin läpi. Halutessasi voit myös varata Combo-tuotteena asiantuntijatapaamisia, joiden aikana voimme viedä prosessiasi yhdessä läpi. Pääset keskustelemaan ajatuksistasi ja kokemuksistasi urheilupsykologian asiantuntijan kanssa. Tapaamiset voivat tapahtua paikanpäällä vastaanotollamme tai etäyhteyden avulla.

Harjoitteista on tarjolla lyhyet kuvaukset, joissa kerrotaan lyhyesti harjoitteen tavoitteet ja toteutustapa. Voit lyhyiden kuvausten avulla suunnitella järjestystä, jossa haluat harjoitteet tehdä, ja tutustua harjoitteisiin lyhyesti jo etukäteen.

Pääset liikkumaan harjoitteesta toiseen kätevästi sivun ylävalikon kautta.

Kuten joissain harjoitteissakin erikseen mainitsemmekin, suosittelemme, että valmentajakollegat esimerkiksi urheiluseurassa tai muussa yhteisössä kerääntyisivät yhteen suorittamaan tehtäviä ja keskustelemaan niistä yhdessä. Tämä työskentely voi entisestään syventää harjoittelun tehoa ja tuoda siihen vuorovaikutusta ja yhä enemmän oivalluksia.

Harjoitteissa esitetään sinulle paljon erilaisia kysymyksiä, joihin voit vastata rauhassa omaan tahtiisi. Käytä rauhassa aikaa, voit käydä harjoitteet läpi viikossa tai sitten vuodessa - ei ole oikeaa tai väärää tapaa tai oikeita tai vääriä vastauksia! Pyri kuitenkin suhtautumaan kysymyksiin luottamuksella ja luovuudella, hyödyntäen mahdollisuuden tarkastella asioita monesta näkökulmasta niin itseäsi kiittäen kuin itseäsi haastaen.

shutterstock_59466751
pexels-sportfocus-kansi-jaakiekko

Harjoittelun tavoitteet ja hyödyt

Tässä on vielä lueteltuna tavoitteita ja hyötyjä, joita voit kokea ja saavuttaa, kun harjoittelet materiaalin avulla vastaten kysymyksiin, tehden niiden avulla ajatus- ja tarkkailutyötä sekä toteuttaessasi tehtävät:

  • Pääset valmentajana keskittymään ja syventymään siihen, millä tavoin tällä hetkellä valmennat, mitkä ovat vahvuuksiasi ja mitkä asiat ovat sellaisia, joissa haluat tulevaisuudessa kehittyä.
  • Syventyminen omaan ammattitaitoon ja siinä edelleen etenemiseen voi tuottaa voimakkaita motivoitumisen kokemuksia.
  • Itseluottamus valmentajana selkiytyy ja pystyt tietoisemmin vaikuttamaan omaan itseluottamuksen kokemukseesi. Sinun on mahdollisesti helpompi jatkossa säilyttää itseluottamuksen kokemuksesi haastavammissakin tilanteissa.
  • Voit kokea iloa ja onnistumisen tunnetta, kun huomaat, kuinka voit tietoisesti valmentaa urheilijoidesi itseluottamuksen ja motivaation kokemuksia niin, että ne kehittyvät jatkuvasti ja pysyvät mahdollisimman korkeina.
  • Saat tuntea onnistuneita hetkiä urheilijoidesi kanssa, kun vuorovaikutus välillänne monipuolistuu, mahdollisesti lisääntyy ja syvenee.
  • Voit tehdä mielenkiintoisia oivalluksia koskien omia tapojasi valmentaa, ja voit katsoa asioita myös erilaisista näkökulmista kuin niistä, joihin olet kaikkein tottunein.
  • Voit saada lisää jaksamista työhösi, jos tarvitset.
  • Voit saada selkeyttä siihen, minkälaisia asioita tarvitset valmentajana, ja minkälaisia päätöksiä sinun tulee tehdä nämä asiat saavuttaaksesi.
  • Voit mahdollisesti jakaa merkittäviä ajatuksia, arvoja ja keskusteluja valmentajakollegoidesi kanssa.

Inspiroivia harjoittelun hetkiä! Toivomme, että saat materiaalista juuri toivomaasi iloa ja hyötyä!